Berger og Rykkinn Vel

God oppslutning om åpning av kulturløypen i Eineåsen

bilde 1 av 10vis alle
Informasjonsplakat ved "Prekestolen"

Om formiddagen øste regnet ned, men kl 1600 skinte sola.  Mange hadde tatt turen opp til tennisbanen og deltok i den første vandringen.  Den måtte på grunn av sleip og våt løype legges til den nedre delen av rundløypen.  Og på Kikut sørgen Mannskapet for grillete pølser og brus.  Vi tar med noen bilder fra vandringen, og håper de gir lyst til å ta hele rundløypen i sommer.

På flere av postene er det lagt inn QR-merker.  Så har du en QR-leser på mobilen, får du mye informasjon rundt om i kulturløypen.

Prosjektet er tilrettelagt av Berger og Rykkinn Vel med Levor Traaen som prosjektansvarlig.  Men mange har deltatt i arbeidet.  Den blåmerkete delen av stien har Bærum Turlag hatt ansvaret for.  Levor og hans medhjelpere og Mannskapet på Rykkinn har gjort en flott jobb for å få merkingen på plass.  Akershus fylkeskommune, Gjensidigestiftelsen, Bærum kommune olg velforeningen har bidratt økonomomisk. Har du QR-leser på mobilen, vil du få utfyllende informasjon ved retningsstolpene.  Dette blir gøy - hele sommeren og høsten.

Det r viktig å ta vare på vårt kulturlandsskap.  Og da må vi bruke friluftsområdene.

Eineåsen er en åskam ved Rykkinn med en spesiell geologisk historie.  Her ligger egentlig et av de største valkankratere i området. Den har en høyde på 303 meter over havet. Åsen har utsikt mot sør over Vestre Bærum og Indre Oslofjord. Geologisk er åsen bygget opp med permisk lava øverst og kambrosilurske skifre under.

Dons 86 Jerngruvene i Bærum.pdf

Dons 86 Jerngruvene i Bærum

2MB

Geologisk kart over Eineåsen med profil.pdf

Geologisk kart over Eineåsen med profil

4MB

Geologisk kart over Eineåsen uten profil.pdf

Geologisk kart over Eineåsen uten profil

4MB

Geologisk Tidsskala.pdf

Geologisk Tidsskala

241kB

Ingolfs tidsskala.pdf

Ingolfs tidsskala

959kB

Post 9 QR Panorama Solfjellstua.pdf

Post 9 QR Panorama Solfjellstua

185kB

Profil RykkinEinåsen.pdf

Profil Rykkin Einåsen

684kB

Til post 2. Senere Perm Redigert.pdf

Til post 2. Senere Perm Redigert.

5MB

Post 9. 2017.04.19 QR Panorama Solfjellstua NY VERSJON.pdf

Post 9. 2017.04.19 QR Panorama Solfjellstua NY VERSJON

221kB

Rykkinn_Eineåsen KART medium-2.pdf

Rykkinn Eineåsen kart over kulturløype

3MB

1 kommentar Skjul

Kari Ranheimsæter
10:00

I går gikk vi to damene fra Hovseter stolpetur over Eineåsen, og det som vakte vår interesse, var de gule løypene med skilt over tidligere tiders malmutvinning, geologiske forhold mm. Vi antar at dette er et permanent prosjekt, slik at vi neste år kan kombinere stolpetur og kulturløype-tur. Finnes kartet over på papir? Groruddalen gjør noe av det samme: setter stolper bl.a. ved kulturminner, og legger ut info på nettet. Sånt liker vi. Mvh Kari Ranheimsæter

Marker som upassende

Skriv en kommentar:

Vennligt fyll ut ditt navn
Vennligst fyll ut e-postadresse

Flere bildegallerier: